Note realizate de autor în pregătirea cărții
Documentarea a fost extrem de minuțioasă și îndelungată, estimată pe durata a 7 ani (1890 – 1897).
Am selectat aici mai ales notele dactilografiate privind locurile, istoria și obiceiurile zonei în care a fost plasat castelul Contelui Dracula. Deși inițial Stoker se gândise să-l amplaseze în Austria, până la urmă s-a decis la un loc imaginar în Transilvania, pe care, însă, autorul nu a vizitat-o niciodată.
Ultimele două imagini se referă la construcția romanului. Prima dintre ele arată planul autorului de a include superstițiile oamenilor locului în susținerea poveștii, iar lista personajelor („Historiae Personae”), cu multiplele schimbări de nume, ștersături și adăugiri ilustrează transformările care au însoțit procesul de creație, precum și abordarea de „piesă de teatru” a lui Bram Stoker. Acest din urmă element, împreună cu utilizarea narațiunii de tip jurnalistic și epistolar (niciodată, pe parcursul cărții, nu auzim vocea autorului; toată acțiunea este livrată direct de către personaje sau din articole de ziare) au contribuit, probabil, la „stilul cinematografic” specific.
Facsimilele și explicațiile suplimentare sunt preluate din „Bram Stoker’s Notes for Dracula”, lucrare realizată de Robert Eighteen-Bisang și Elizabeth Miller, apărută la editura McFarland & Company, în 2008. Materiale obținute cu concursul Bibliotecii Rosenbach, din Philadelphia, SUA, căreia îi mulțumim pentru colaborare.